Hos Islænder.dk har vi alt i rideudstyr, islænderudstyr og hesteudstyr, som din bedste ven kan behøve. F.eks har vi et stort udvalg af trenser, grimer, boots og underlag. Desuden har vi et stort udvalg af plejeprodukter som er tilpasset din hests specielle behov. Du og din hest er velkomen i Islænder.dk - og vi kører også gerne ud til dig til sadel eller bidprøvning. Vi står parat til at besvare alle eventuelle spørgsmål og glæder os til at hjælpe dig med at finde det helt rigtige hesteudstyr.
Køb af hesteudstyr og hestetilbehør skal være let tilgængeligt og overskueligt. Vi har samlet en masse hesteudstyr på vores hjemmeside og vi har endnu mere i butikken. Læs mere om hesten her på islænder.dk - så du kan finde det helt rigtige hesteudstyr - til netop din hest.
At iagttage heste er et facinerende tidsfordriv, som man kan få flere dejlige timer til at gå med. Der findes mange forskellige hesteracer, lige fra tunge og majestætiske heste som shireheste og percheronheste - til spinkle væddeløbsheste såsom fuldblod og araberheste. Dertil kommer alle ponyracerne som new forest, fjordhest, shetlænder og welsh - og heste med specielle gangarter såsom den islandske hest og paso Peruano. Uanset hvilket land en hest kommer fra, er dens sprog universelt - for heste bruger kropssprog, berøring, lugt og lyd til at kommunikere med.
Heste stiller fra starten ind på vores tanker og følelser; de er dygtige til at læse vores kropssprog og bemærker den mindste tøven eller tvivl fra vores side. Vi studerer ganske vist hestens adfærd, men den iagttager også vores. Deres naturlige instinkter, den adfærd de er programmeret med og som har hjulpet dem til at overleve, ligger lige under overfladen hos islandske heste. Hesten har altid en god grund til det den gør, og måden den opfører sig på. Det er op til os mennesker at finde ud af hvorfor en hest opfører sig som den gør.
Hesten har behov for daglig pleje. Den skal strigles hver dag og hovene skal ses efter. Hvis hesten går med dækken skal det lægges om og man bør dagligt kontrollere om hesten har fået nogle sår eller skrammer. Strigling af hesten tjener flere formål - udover at forskønne udseendet er det også gavnligt for hestens helbred da det stimulerer blod og lymfecirkulationen.
Udover selve hesten, skal hestens omgivelser også dagligt tilses. Og selvom man betaler for fuldpension til sig hest, kan det være en god ide alligevel at kontrollere hestens omgivelser lever op til det forventede. Der skal muges ud dagligt og hesten skal have et tørt leje. Rester af gammelt wrap, hø eller foder skal kaseres. Vandkoppen skal ses efter og evt. rengøres hvis den er beskidt. Går hesten på fold skal hegnet og strømforsyningen kontrolleres jævnligt.
Du finder vores store udvalg af dækkener her - samt alt til pleje af din bedste ven her
Der har altid været stor interesse for den islandske hests oprindelse. Vi ved at den nedstammer fra stortset alle verdenshjørner, da der tidligere var megen bevægelse af heste i hele verden.
Man ved med sikkerhed at der kom heste fra østen til de nordiske lande. Nordmændene havde deres heste med ved de tidlige bosætninger på Island omkring 870. Dengang var hestene ikke særligt renracede, men man antager der var tale om Døleheste, Gotlandsrus og norske heste af forskellig størrelse.
Desuden kom også heste fra Irland og Skotland.
Fra de islandske sagaer ved vi en del om Islands tidlige historie. Der var i hele skandinavien en meget hård periode i sluningen af 1200 tallet - hvor pesten hærgede både på Island og kontinentet.
De hårde tider medvirkede, at det eneste der i perioden blev importeret til Island var korn, da det ikke kunne dyrkes så langt mod nord. Import af heste var efter omstændighederne ikke muligt. Derfor går vi ud fra at den islandske hest stortset er renracet gennem tusind år. I mange generationer har selektivt avlsarbejde hvor man har kigget på hestens sind, udseende, gangarter og arbejdsvilje resulteret i de islandske heste vi har i dag.
På varer som er på lager
Fast lav pris på mindre ordrer!
Man-fre: 16.00 - 18:00