Hvis din islænder er klippet, kan det være en god ide at give den et dækken på.
Der er et enormt udvalg af dækkener på markedet i dag - og deres designs og de materialer de er fremstillet af, bliver mere og mere sofistikerede. Hos Islænder.dk har vi valgt at sælge gode dækkener til fornuftige priser. Du finder ikke lavprisdækkener hos os - da vi ikke går på kompromis med komfort og holdbarhed!
Til gengæld har du altid fuld returret - og vi står gerne til rådighed for spørgsmål og måltagning. På den måde undgår du ærgelige fejlkøb. Du kan læse om vores 30 dages tilfredshedsgaranti og rideudstyr her.
Pris: 659,00Â DKK
Special Price 409,00Â DKK
Pris: 469,00Â DKK
Special Price 399,00Â DKK
Det er vigtigt at dinn hest får den rigtige størrelse dækken. Er du i tvivl, så prøv at måle hesten fra mankekam til halerod. Køber du dækkenet for stort, kommer det til at dækkenet glider bagud på hesten. Derved kommer halsåbningen til at gnave på bringen af hesten,og dækkent vil hænge bagpå. En tommelfingerregel siger du skal købe dækken ca 20 cm. mindre end hestens stangmål. Dvs. er hesten 145 cm - skal den have str 125 i dækken. Det er naturligvis bare en tommelfingerregel - og ingen regel uden undtagelser. De fleste islandske heste passer et dækken i str 125 eller 135.
Et turnout dækken er bare den engelseke betegnelse for et dækken der kan bruges både udendørs og i stalden. Dvs at et turnout dækken har en overflade der er vandafvisende og åndbar, modsat eks. et stalddækken er er åndbart, men ikke vandafvisende. Et turnout dækken er derfor en rigtig god investering hvis din islandske hest skal gå med dækken. Islænderen går nemlig tit i løsdrift og har et stort ude-behov.
Hvis hesten er sund og rask og i god foderstand, har den ikke behov for et dækken. Men hvis du har klippet din islandske hest, kan den god få behov for et dækken. Hvor tykt dækken du skal vælge afhænger igen af foderstand, vind og vejr, hvor meget den er klippet, dens position i flokken, samt om hesten går ude i løsdrift. Du kan mærke om hesten fryser ved at mærke på dens ører. Er ørerne kolde helt inde ved hestens hoved, bør den have et tykkere dækken på. Du kan som regel også se det på hestens pels - "rejser" hesten pelsen, fryser den. Rigtig mange klippede heste klarer sig fint med et 0g dækken vinteren over. Andre islandske heste er mere kuldskære, og har brug for 100g, 200g eller 300g i deres dækkener.
Hvornår hesten skal have dækken på, afhænger af baggrunden for beslutningen om at læde den gå med dækken. Nogle islandske heste går med dækken året rundt. Det er perimært heste med sommereksem.Andre går kun med dækken i vinterhalvåret. Hvis din hest skal klippes, bør du give den dækken på så snart klipningen er overstået. Hvis hesten ikke klippes, har den som udgangspunkt ikke behov for et dækken. Hesten sætter i øvrigtpels efter lyset - og ikke nødvendigvis efter temperaturen. Vær opmærksom på at selv om det kan være lunt om dagen i september måned, kan temperaturen ofte være lav om natten.
Har man truffet beslutningen om at hesten skal gå med dækken, er det en god idé at have mindst et ekstra dækken. Hesten har brug for et varmt og vandtæt dækken når den er på fold, og det er nødvendigt at kunne skifte til et tørt dækken, hvis hesten har rullet sig eller udedækkenet er blevet vådt efter mange timers regn. Den har også brug for et godt sveddækken i fleece eller uld.
På varer som er på lager
Fast lav pris på mindre ordrer!
Man-fre: 16.00 - 18:00