Gode råd om Ridehjelme

Gode Råd om Ridehjelme

Ridning og hestesport er desværre ikke ufarligt! Derfor bør det være en selvfølge at bære ridehjelm for alle der rider eller omgås heste. En ridehjelm kan have en afgørende betydning for en ulykkes udfald.

Kig efter godkendelsen på din ridehjelm.

For at kunne være sikker på at hjelmen yder den optimale beskyttelse, skal den have den rigtige sikkerhedsmærkning. For at opfylde de lovpligtige sikkerhedskrav skal hjelmen være mærket med CE og SS-EN 1384. Fra 1. januar 2017 skal din ridehjelm være godkendt efter de nye VG1 sikkerhedskrav.

Alle rideklubber under Dansk Rideforbund kræver at alle deres medlemmer anvender en sikkerhedsgodkendt ridehjelm, når de færdes til hest på klubbens område.

Der findes forskellige typer af ridehjelme. Det er i første omgang hjelmens ydermateriale som af praktiske grunde er designet for at passe bedst muligt til den pågældende disciplin. Eksempelvis skal en ridehjelm til spring eller military let kunne tørres af, da den ofte bliver udsat for grus og mudderstænk.

Hvad skal man tænke på, når man køber ridehjelm?

Det vigtigste er at ridehjelmen sidder korrekt og er komfortabel. Den må ikke være for stor og skal beskytte pande, tinding og baghoved. Hvis hjelmen er for stor, kan den ikke yde optimal beskyttelse, da den kan glide frem eller tilbage ved fald eller styrt..

Ridehjelmen må ikke være for varm og den skal være let at justere. Hjelmen sidder korrekt, når skyggen peger lige frem, den må altså ikke pege op eller ned. Hvis du køber ridehjelm til at barn, skal du også tænke på at hjelmen ikke er for tung.

Tag mål når du køber ny ridehjelm.

Det er en rigtig god idé – især hvis du ikke har mulighed for at prøve. Hjelmstørrelsen er den samme som hovedets omkreds i centimeter. Når hjelmen tages på, så tilpas hagerem og evt. nakkeskrue. Vær omhyggelig med tilpasningen, så ridehjelmen sidder korrekt. Det er en falsk tryghed at ride med en ikke tilpasset ridehjelm.

Pas godt på din ridehjelm.

Når hjelmen ikke er i brug, så bør du opbevare den tørt og rent og gerne på en hjelmknage eller i en hjelmtaske.  Brug aldrig kemiske opløsningsmidler til rengøring. Langt de fleste ridehjelme kan rengøres med en fugtig klud og mild sæbe. Følg altid den brugs- og plejeanvisning som følger med hjelmen.

Kontrollér regelmæssigt hjelmen for skader. Vær opmærksom på, at ikke alle skader er synlige. En hjelm som har været udsat for et kraftigt slag eller fald bør kasseres. Dette gælder også hvis du f.eks. er kommet til at tabe den på staldgulvet eller har stødt den hårdt imod en væg. Den beskyttende funktion kan være nedsat eller mistet som følge af styrt eller fald.

Læs mere om ridebukser her eller find din nye Casco ridehjelm her. 

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.