Gode råd om Longering & Arbejde fra jord.

Gode Råd om Longering

At træne hesten fra jorden – i longe eller lange liner

At arbejde med hesten fra jorden har rigtigt mange fordele. Blandt andet er det en fordel at hesten i en indlæringssituation er fri for rytterens vægt og derfor kun skal forholde sig til sin egen balance. Når hesten har lært at udføre en øvelse korrekt uden rytter – er det lettere for den at udføre øvelsen med rytter på ryggen.

Det er en rigtig god idé at arbejde med hesten i en longe. Jordarbejdet er nemlig en sund afveksling fra den daglige ridning, en god genoptræning af den skadede hest og en god forberedelse inden unghesten tilrides.

Hvis du aldrig har longeret eller arbejdet med en hest i lange liner, så få hjælp af en dygtig person, som kan fortælle dig hvordan du skal gøre. Forkert udført kan longearbejdet være til mere skade end gavn. Det kan også være en god ide at se nogle af de DVD-film som findes på markedet.

Inden du påbegynder arbejdet i longen, så skal hesten skridtes varm som normalt. Træk den gerne, hvis den ikke har tålmodighed til at skridte i longen. Du bør også lade hesten varme godt op i trav, inden du gør brug af en evt. indspænding eller hjælpetøjle.

Når du longerer hesten, så arbejder du med den i en longe rundt på en cirkel. Du skal selv være placeret i midten og dine arme skal indramme hesten i et V, med dig som spidsen. Den ene hånd holder longen som går fra hestens mund og den anden hånd holder pisken, som virker fremaddrivende mod hestens bagpart. Det er først og fremmest din stemme som giver kommandoerne og regulerer tempoet. Pisken kan forstærke den fremaddrivende eller sideførende hjælp.

Hvis du efterfølgende spænder hesten ind – så gør det gerne ad flere omgange. Vær især opmærksom på den unge hests kropssporg og gå forsigtigt frem. Grunden til at man spænder hesten ind, er for at få den i korrekt form og balance under arbejdet.

Skridt hesten godt af og lad den strække hals og nakke efter longeringsarbejdet.

Hust altid at skifte volte regelmæssigt, så hesten trænes lige meget på begge volter.

Både longering og arbejde i lange liner skal foregå på et skridsikkert underlag.

Godt udstyr til longering:

 

Fandt du det du søgte? Ellers kan du læse alt om rideudstyr på tilbud her og Islænder.dk´s kundeservice finder du her.

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.