Gode råd om Læderpleje

Gode råd om Læderpleje

Det kan godt betale sig at være omhyggelig med at pleje dit rideudstyr. Det holder længere og det bliver mere behageligt at bruge både for dig og hesten. Rent sikkerhedsmæssigt er velplejet læder ogsåat foretrække, da indtørret læder lettere knækker. Og så ser det også bare pænt ud.

 

Alt udstyr i læder, som f.eks. sadel, trense, grime, gjord, ridestøvler eller ridesko tørres over med en let fugtet svamp eller klud med en smule lædersæbe. Det er skummet fra sæben der renser, så brug lidt lunkent vad og skum sæben op. Tør bagefter af med en tør klud.

Bagefter skal læderet have tilført fedt. Især produkter med bivoks er effektive. Efter behov smøres læderet ind i læderbalsam/fedt eller læderolie, som både beskytter og plejer læderet. Husk også gjordstropperne på sadlen.

 

Læderstøvler og sko skal have skosværte og imprægnering – ikke læderbalsam/fedt eller olie.  Alt læder opbevares bedst på et tørt og ikke for varmt sted. Lad aldrig fugtigt læder tørre på en radiator, på gulve med gulvvarme eller lignende steder, da læderet i så fald vil sprække eller revne og derved gå i stykker.

 

Benbeskyttelse i neopren eller kunstlæder kan du med fordel skylle efter brug. Mange gamacher eller klokker kan også vaskes i vaskemaskine – men vægtboots har ikke godt af det. De må i stedet skrubbes i en spand sæbevand.

 

Sadelunderlag skal vaskes ofte – ellers får hesten nemt trykninger på ryggen under sadlen. Smid det i vaskemaskinen – eller betal dig fra at få dem vasket.

 

Brug et sadelovertræk til din sadel, så den beskyttes mod snavs og støv. Tag underlaget af sadlen hvis det er blevet våd af sved eller regn, og lad det tørre helt før det lægges under sadlen igen. Fugt fra underlaget kan nemlig trænge op i sadlens polstring, hvilket den ikke har godt af.

 

Her finder du vores sadelunderlag og klik her hvis du søger trenser til islænder.

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.