Gode råd om Stævneudstyr til hest

Gode Råd om Stævneudstyret til hesten

– Hvad skal du bruge for at ride stævne på islandsk hest? 

En hest + hestepas, en sadel og et hovedtøj – så er du faktisk klar til at ride stævne på din islænder. Der er dog nogle flere ting der er rigtigt gode at have med.

Hav styr på papirarbejdet!

Hestepas og Tro og Love erklæring kommer man ikke undenom hvis man vil deltage i et islænderstævne. Udfyld papirerne hjemmefra, så er det let og hurtigt at aflevere dem på stævnepladsen. Rytterlicens er også ofte nødvendig – men den hører under rytterens udstyr.

Grime og træktov

Mellem klasserne er det rart at have en grime og et træktov til hesten. Det er også rigtig praktisk hvis man skal sadle op ved hestetraileren.

Spand og hønet

Det er nødvendigt at kunne tilbyde hesten vand når den har redet. Derfor han man brug for en spand. Et hønet med wrap er også praktisk hvis hesten skal stå i traileren i længere tid.

Hegnspæle og Hegnstråd

Mange steder er det ikke muligt at leje en boks, men derimod kan man sætte en lille fold op til hesten under stævnet. Derfor skal man huske hegnspæle og tråd + en strømgiver.

Pisk og vægtklokker

Rider du med pisk til hverdag, er det en god ide at have den med til stævne, hvis du rider klasser hvor pisk er tilladt. Vægtklokkerne skal du selvfølgelig også have med, hvis du har brugt dem under den daglige træning. Generelt er det en dårlig idé at lave om på udstyret lige før eller under et stævne.

Fleecedækken eller regndækken

Afhængigt af vejret kan det være en god idé at have et fleecedækken eller et regndækken med til hesten, så den ikke bliver hurtigt afkølet efter ridning.

 Fandt du det du ledte efter? Her finder du Islænder.dk´s kontaktoplysninger og hvis du klikker her finder du udvalget af ridestømper.

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.